Христовото Възкресение е радост и надежда за 60-годишния Боян Боянов от Враца

...
Христовото Възкресение е радост и надежда за 60-годишния Боян Боянов от Враца
Коментари Харесай

Христовото Възкресение е радост и надежда за 60-годишния Боян Боянов

Христовото Възкресение е  радост и вяра  за 60-годишния Боян Боянов от Враца - великденският воин в рубриката ни " Горещи сърца ".

По специалност - строител, по душа - стихотворец, а по дух - православен християнин, вярата за него е  път и посока в мрака на персоналните провали  и обърканите времена, в които живеем:

" Човек би трябвало да има основна цел в живата, в която да доминира духовното. Аз съм бил обвързван с публични и персонални провали, само че действително видяно поради тези провали е пристигнал Господ, с цел да ни даде нова опция. Земният живот е подготовка за различен живот, където ще отидем с всичко, което сме придобили вътрешно в нас, а то ще предопредели бъдещата ни орис.
Начинът, по който човек стига до вярата е самостоятелен. Дори и да нямаме разбиране за нея, ние си задаваме въпроси, а  Господ допира всяка човешка душа и сърце. Възкресението за мен е успокоение, че имаме опция за избавление и кротичък дух ".

" Всичко, което пиша, демонстрира моето разбиране на този свят с страст, схващане и признание, ориентирани към Бога. Те са свързани със смирението, с покаянието, които за актуалния човек това звучи депресиращо, само че за православния това осъзнаване на прегрешението е обвързвано с вяра ", споделя Боян Боянов.
Интервю с Боян Боянов можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР